One Year Older, One Year Wiser

Hello everyone!

September has been a good month to me. yeap true, getting wiser on this September!


And, same as every year, it made me think of who I am, what I’m doing, if I’m happy and if I am enjoying living my life. 

And what?

Ok, here’s the things:

My life, same as everyone else’s, is full of unexpected turns and twists. Sometimes life can be bloody hard, sometimes it can be pretty unfair. The bottom line is, that even the worst life situations bring something good and ultimately they make us a better person.

As I turned 1 year wiser and realize the blessings in my life, this day has become the happiest birthday I ever had! It marks another significant year of me living in this world! 
As I count my blessings one by one, it felt like I have pulled a series of winning lottery tickets,-

I am so grateful that life has been good to me in every possible way. I’ve been the most fortunate people I’ve ever heard of.

To my family and dear friends, thank you so much for all the birthday wishes and It truly means a lot to me 🙏🏻

Hooray for getting wiser! Happy Birthday to me and many more. 🎂

Iklan

Mari Menulis Saja

bukan saya tidak peduli soal royalti ya.. tapi maaf untuk penulis kelas kacang seperti saya *itu juga kalo saya boleh ngaku-ngaku penulis, kenyataannya saya cuma perempuan yang bawa pinsil dan buku catatan kemana mana* saya gak pernah mendaftarkan ‘royalti’ dalam step menulis saya.

lebih ke memikirkan, mulai dari mana ya? suasana seperti apa ya yang mesti saya ciptakan supaya menginspirasi? saya mau nulis pakai bahasa apa ya? mau nulis tentang apa ya? kasih judul apa ya? pake foto gak ya? and so on, tp gak ada ‘nanti saya dibayar berapa ya?’ 

serius ini, serius!

jadi gini, postingan ini awalnya bermula ketika *sebut saja* nulis nganu mengadakan sebuah kompetisi menulis, tetiba saja gitu yang pada komen nulis ‘jadi kita nanti dapat royalti gak?’ 

YHA KOK?!

sudah nulis belom? nulis aja dulu! gitu aja kok repot! hih!

*ini sesungguhnya hanya postingan ‘timbangane misuh misuh dewe’

The 101 of Attraction Marketing

I’ve been learning on doing marketing lately, kind of something I’m eager to learn, since my basic studies are law, so marketing things is not really something i learn seriously in my education-life.

anyway, I’ve joined Multi-Level-Marketing like thousand times, from MLM ‘A’ to MLM ‘Z’, so i tot i have learn a lot about this marketing-things by autodidact, than i just figure this new kind of Marketing, it called ‘Attraction Marketing’ by finding an aha-moment that:

The more you chase and trying to convince people, the more you push them away from you.

You should lean how to attract people to you *OK, in this part i know that i am quite attractive either* :mrgreen:

its call attraction marketing ~ the art of marketing without marketing. Lead with the value, give people the reason why they should work with you. You have to stand out the crowd. Learn to promote and brand YOURSELF, not your product and the company.

So what is attraction marketing anyway?

It is nothing new; traditional salespeople have been using this method since the sales industry began. We use it in our everyday life, it is simply, a way of communicating that is attractive to others, thus, resulting in sales, support, advice that’s needed, or whatever else we want.

Attraction marketing eliminates the once famous offline marketing effort of person-to-person advertising as well as cold calling.

Now, what 1st thing 1st on this kind of attraction marketing we should do?

Showing people that you are a valuable resource person. yes, true! trust me, it  will automatically attract them to join you.

People like to follow a leader who has proven and  gained results, which are the same results that she/he promises others to have. This goes to say that you must continuously seek for knowledge and skills that will further increase your value.

now, I’m challenging my self to increase my value by learning something new everyday, and to make it works, I’ll share everything i learned with you all guys. Spreads the good words.. 🙂

Fingers crossed everything goes well with this self challenge!

 

xoxo

Ratutebu.

Feeding my Stalker


btw thanks atas kunjungan yang meledak akhir akhir ini, Google rating saya ter-upgrade, mayan akhirnya dapet job review lagi, ihiy!

kadang-kadang ngasih makan stalker dengan cerita yang membuat mereka senang, ada untungnya juga, merekanya bolak balik visit blog dan leave comments, hanya saja, maaf, untuk komen yang menyerang secara pribadi, tidak ada hubungannya dengan postingan, menggunakan kata kata kasar, otomatis saya moderasi.

lucunya adalah sekitar 30% kunjungan blog saya dari singapura! yihaaa! Thank you Singapore!

hope you enjoy what you read ya. salam manis dari kerajaan tebu..
xoxo
Ratutebu. yang dari lahir sudah Ratu. 😝

inggronesia


sumber foto: google stock

Ternyata pemerkosaan terhadap bahasa inggris terjadi di banyak negara, termasuk di Indonesia.

pemerkosaan yang saya maksudkan disini bukan hanya dalam rangka mencampur adukkan bahasa inggris dengan bahasa indonesia maupun dialek bahasa daerah lainnya, namun juga munculnya istilah istilah kawin silang maupun juga meng-inggris-kan kata kata dalam bahasa Indonesia.

lalu salah siapa?

saya juga termasuk yang salah dan ikut serta mengambil bagian maupun turut andil dalam pemerkosaan ini, misalnya saja ketika menilik pada akun instagram saya pernah menuliskan ‘happy wedding day’ yang mana istilah tersebut sesungguhnya hanya ada di Indonesia, ini kata ahli nya loh! 

disitulah kemudian saya teringat akan mas vicky nya mba gotik dengan bahasa ajaib bin nyleneh nya. kemudian, saya merasa malu pada diri sendiri karena ikut mengomentari, padahal bahasa saya pun ternyata jauh dari sempurna.

mumpung kita lagi memperingati hari kemerdekaan, alangkah baiknya kita pukpuk *nah mulai baper! maksudnya kita pupuk kembali semangat nasionalisme kita dengan menggunakan bahasa indonesia yang baik dan benar sesuai dengan EYD maupun EBI.

*baru nggeh kalo EYD diganti menjadi EBI 

atau lebih baik kita bawa bawa KBBI dari pada bawa kamus oxford? lah gimana mau belajar bahasa asing saat bahasa indonesia kita sendiri masih begitu berantakan? yakan? 

baiklah, ngomong soal nasionalisme, karena awalannya adalah nasi, tiba tiba saja saya merasa lapar!

kalian sudah makan? *cek KBBI* 

#biggrin

does ‘happy ending’ really exist?

hah! 

gotcha!

you tot i’m gonna write such a massage parlours?! no way! 

and I’m not gonna write a fairytale. fyi. or another fiction story. nope!

This is a story abt a song that my kiddos love to sing, they say ‘happy ending song’ by marceline (?)

‘never heard abt it before’ 

just today, while sitting infront of tv with both of them are sleeping in the sofabed, suddenly this ‘adventure times’ play this song,

Run away, with me.

And the poltergeists and ghouls,

We can wander through the darkness and play by our own rules.

Run away, with me.

To a cavern shaped like home,

Where we’ll build our own forever,

and never dance alone…

okay, catchy, no wonder they’re mumbling on this song.

but the thing is, marceline, or marceiline or merselin, hih! i dont understand why she’s singing this song with that sad-and-ironic face?

is this mean that there is no such ‘happy ending’ things? think of it.. if happy ending is that what we’ve wanted, than why we are afraid of ending?

Is it quite ironic how we can hope for a Happy Ending when we’re actually afraid of Endings?

maybe endings doesn’t really matter as long as it ends happily, maybe.
xoxo

ratutebu

merdeka itu ~


Kemerdekaan seharusnya dimaknai sebagai sebuah arah baru menuju kemandirian. Indonesia sudah 71 tahun merdeka, Kapan terakhir kali kamu ikut upacara?

Pagi ini dengan bangga bercampur haru dan entah perasaan apa saya mengikuti momen penghormatan kepada bendera merah putih.. entah ini tahun keberapa saya didaulat menjadi protokol upacara, setidaknya saya bisa punya alasan beli sepatu hitam baru untuk upacara tahun ini karena sepatu saya yang lama entah bagaimana bisa saja saya bilang ‘terakhir kali dipake upacara kakinya sakit’ atau ‘pegel pas udahnya’ hahahaha.

jadi merdeka bagi saya itu, bisa beli barang tanpa liat tag harganya, hore! sepatu hitam itu tadi contohnya! #eaaa

selanjutnya, jas yang udah out of date! harus beli lagi dong pake gaya baru, biar #kekinian 😁

ah! satu lagi, merdeka itu dimana saya bisa makan tanpa khawatir soal berat badan! thanks to #TR90 #nuskin yakan? penting itu! alhamdulillah. bazaar pagi ini masih kebagian oseng mercon kedaiitem 👌🏻 zupper endeus!

jadi kalian sudah makan? *eh 😁
kalian upacara dimana hari ini?
#proudtobeindonesian #nationalist #independenceday #HUTRI71